Total War: PHARAOH’ta Genişletilmiş Harita

TW_universe_assets_CAC_blogpost_1920x432.png

Total War tarafından paylaşılan bu yazıda bir sonraki güncellemeyle birlikte haritada yapılacak değişiklikler tanıtılıyor.

Total War: PHARAOH’a bu yıl çıkartmayı planladığımız ücretsiz güncellemeye dair bilgiler paylaşacağımız geliştirici günlüklerinin birincisine hoş geldiniz. Bu yazıda genişletilmiş haritaya dair bilgiler verecek, tasarım felsefemize dair çeşitli anektodlar paylaşacağız.

Antik Dünyayı Genişletmek

Oyunun çıkışı sonrasında geliştirici ekibimiz sizlerden gelen yorumları yakından takip etti. Bu yorumlar içerisinde iyileri olduğu gibi, şüphesiz ki kötü yorumlar da vardı. Genele baktığımız vakit bir şey oldukça netti, oyuncular Bronz Çağını yansıtan bu oyunda Babil, Asur, Miken ve Truva kültürlerini de görmek istiyordu. Bir önceki yazımızda bunu yapacağımızı sizlerle paylaştık, eğer o yazıyı kaçırdıysanız özetlemek adına oyuna ücretsiz bir şekilde çok sayıda yeni kültür, 150’den fazla yeni birim, yeni senaryo mekanikleri ve daha birçok farklı özellik ekleyeceğimizi tekrar duyurmuş olalım.

Samimi olmak gerekirse, bu önemli uygarlıkları oyuna eklemek her zaman yapmak istediğimiz bir şeydi fakat sizlerden gelen yorumlar neticesinde bunu daha doğru bir şekilde gerçekleştirme fırsatı bulduk. Çıkış sonrası gelen yorumların bir kısmı oyunun ayrıntılı olmasına karşın övgüler ve senaryo haritasının görsel çekiciliğine yönelikti, bu sebeple bu yeni bölgeleri ayrı bir harita olarak değil de, mevcut haritayı genişleterek oyuna eklemek istedik. Bu durum oyunu açtığınızda 2 ana değişiklikle karşılaşacağınız anlamına geliyor:

  • Doğuda uygarlığın beşiği olarak da bilinen Mezopotamya toprakları bulunacak. Coğrafi olarak tepelik arazilerden ve ekilebilir nehir yataklarından oluşan bu bölgede iklim oldukça kuru olmasına karşın çöl iklimi olduğu söylenemez.
  • Batıda ise efsanevi Truva Savaşına ev sahipliği yapan Ege topraklarını göreceksiniz. A Total War Saga: TROY’da olduğu üzere, bu bölge küçük adalardan ve dağlık kıta topraklarından oluşacak, iklim oldukça kuru ve sıcak olacak.

Görsel

Bu toprakların oyuna eklenmesiyle birlikte Bronz Çağı Çöküşünde rol oynayan 4 ana kültürü oyuna ekleyeceğiz. Dilerseniz Kainatın Kralı olabilir (oldukça mütevazı bir unvan), Babil ve Asur topraklarını birleştirebilir, Miken tahtını ele geçirip Truva kıyılarına çıkabilirsiniz. İsterseniz Truva Savaşının çok daha farklı bir şekilde sonuçlandığı bir dünya yaratabilir, yaklaşmakta olan tehdite karşı beklenmedik ittifaklar kurabilirsiniz.

Harita Büyüklüğü

Bu gibi ayrıntılara bayıldığınızı biliyoruz o sebeple gelin haritanın büyüklüğünden bahsedelim. Genişletilmiş harita 2048 x 1648 hexten oluşuyor, eski harita 1134 x 1648 hex idi. Bu ücretsiz güncellemeyle haritanın 1.8 katı büyüdüğü anlamına geliyor.

Güncellemeyle birlikte oyuna 168 yeni yerleşim ekleniyor ve oyundaki yerleşim sayısı 181’den 349’a çıkıyor. Bu durum oyuncuların imparatorluklarını genişlettikçe birbirinden daha farklı yerleşimler ve kültürlerle muhatap olacağı anlamına geliyor. Yerleşimler arasındaki mesafeyi kara muharebelerini göz önünde bulundurarak belirledik, bu sayede sürekli kuşatma yapmaktansa geniş alana yayılan kara muharebeleri yapabileceksiniz.

Belki de en önemlisi bu güncellemeyle birlikte oyuna 94 yeni ülke ekleniyor ve toplam uygarlık sayısı 189’a çıkıyor. Entrikalarla, ittifaklarla ve ihanetlerle dolu bir dünya sizleri bekliyor. Ek olarak bu artışın oyunun performansına nasıl etki edeceğini merak ediyor olabilirsiniz, halen geliştirilme aşamasında olduğumuz için size net bir rakam vermemiz mümkün değil fakat önceki oyunlarımızla benzer bir beklentide olabilirsiniz.

Orijinal Harita:

  • Harita Büyüklüğü: 1134 x 1648
  • Yerleşim Sayısı: 181
  • Ülke Sayısı: 95

Genişletilmiş Harita:

  • Harita Büyüklüğü: 2048×1648
  • Yerleşim Sayısı: 349
  • Ülke Sayısı: 189*

*Geliştirilme devam ettikçe bu sayı değişebilir.

Antik Bir Dünyada Seyahat Etmek

Genişletilmiş harita üzerinde çalıştıkça, bir kez daha dünyamızın askeri fetihler için ne kadar da zor bir yer olduğunu görmüş olduk. Haritanın tam ortasını Akdeniz’in kaplaması sebebiyle bir tür hızlı seyahat imkanı oluşturarak Mikenlerin Kenan topraklarını yağmalaması veya Mısırlıların Truva’ya çıkabilmesi gibi unsurları yapılabilir hale getirmek istedik. Bunu “Deniz Rotaları” adını verdiğimiz mekanikle sağlıyoruz, bu mekanikte oyuncu veya yapayzeka orduları bir rotayı takip ederek çok daha hızlı bir şekilde hareket edebiliyor. Bir bakıma deniz otoyolu gibi işleyen bu rotalar Bronz Çağındaki ticaret rotalarını takip ediyor, bu da yağmalayabileceğiniz çok sayıda zengin ticaret şehrinin bu rotanın üzerinde olduğu anlamına geliyor.

Denizin yanı sıra, Fırat ve Dicle nehirleri de tıpkı Nil gibi kilit yerleşimlere düzenlenen saldırılarda seyahat anlamında çeşitli fırsatlar sağlayabiliyor.

Görsel

Haritadaki ayrıntılardan keyif alanlar Mezopotamya’da Anu Beyaz Tapınağı, Ur Zigguratı, Çoğa Zenbil, Enlil Zigguratı ve fethedilmeyi bekleyen Babil Şehri gibi çok sayıda detaylı tasvirle karşılaşacak. Ege coğrafyasında ise Olimpos Dağını, Meteora’yı, Kibele Heykelini ve Lemnos Nekropolisini inceleyebileceksiniz.

Son olarak senaryo haritasını genişletmek ‘mevcut haritaya yama yapmak’ gibi görünse de, özellikle mevcut sistemlerin işleyişinde teknik bir yükü beraberinde getiriyor. Bu sebeple birçok özellikte değişiklikler yapmak durumunda kalacağız, örneğin zafer koşullarında fethedilebilir toprak sayısını göz önünde bulundurmamız gerekecek, eğitim sisteminde haritanın farklı kısımlarını da yansıtmak durumunda kalacağız, Denizci Halkların dünyanın yeni eklenen bölgelerini de yağmaladığından emin olmamız gerekecek. Tüm bunlar buzdağının görünen kısmı, gelecekteki bir geliştirici günlüğünde Kraliyet Gelenekleri, Tanrılar ve Antik Miraslarda yeni neler bekleyebileceğinizden bahsedeceğiz.

Yazar: Ali Alper Duman

Yayın Direktörü @ Strategyturk

Henüz yorumlanmamış.

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • metin: 1.14 ARTIK LÜTFENNNN AMAAAAAAA
  • metin: Abi ne zaman gelecek bu son güncelleme lütfen artıkkkk :(

KATEGORİLER

ARŞİV