Stellaris geliştirici günlüklerinde bu hafta First Contact eklentisindeki çizimlerden bahsediliyor.
Merhaba, ben Lloyd Drake-Brockman, Stellaris’teki konsept sanatçısıyım. First Contact eklentisinde geniş çaplı çalışmalarda bulundum ve sanat ekibiyle birlikte geçirdiğimiz sanatsal yolculuğu sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Özellikle MSÖ’den bahsedeceğiz. MSÖ yeni, oyuncular tarafından oynanmayan ve ilginç görsel tasarımı olan bir medeniyet. Çoğu görsel içeriklerinin tasarlanmasında görev aldım. Stellaris dünyasında oldukça özgün bazı tasarımlar elde ettiğimizi düşünüyorum. Medeniyetin çeşitli nesnelerinin tasarlanmasındaki tasarım sürecini sizinle paylaşacağım.
Video hali:
MSÖ Sancak Gemisi
Sancak gemisi, MSÖ için üzerinde çalıştığım ilk unsurdu. Tasarım açısından çetrefilli bir engeldi ve MSÖ’nün genel tasarımına yön verecekti. Tasarımı kısıtlayan oynanış gereksinimleri yetmezmiş gibi aynı zamanda oyuncuya MSÖ’nün genel görsel tasarımını aktarması gerekiyordu. “Şirketsel Vaporwave” geminin genel tasarımı için verilen önergeydi. Parlak neon ışıklar, klasik mimari ve modern şirketsel unsurların birleşimi olmalıydı.
MSÖ sancak gemisinin erken aşama çizimleri.
Karar vermem gereken ilk şey genel şekildi. Öne çıkan, güzel, gizemli ve acımasız bir tasarım olmalıydı. Sağ aşağıdaki eskiz çalışmasının aşağı yukarı son geminin tasarımına benzediğini görebilirsiniz, tabii kuş bakışı görünüyor.
MSÖ sancak gemisinin seçilen tasarımı.
Kuş bakışı görüntüden çıkarak yandan nasıl görüneceğini tasarladım. Geminin ortasında dönen bir mekanizma olması konusunda kararlıydım. Bu gemi oyundaki çoğu gemiye kıyasla daha farklı hareket edecekti ve bunun için özel bir hareket sisteminin olduğunu öne çıkarmak istedim.
MSÖ sancak gemisi tasarımlarının 3D hâli.
Eskiz çalışmalarından memnun olduğum için, tasarımı 3D’ye taşıdım. Burada geminin genel şeklinin oturtulduğu üç aşamayı görebiliyorsunuz. Şimdi ise konsepti son hâline getirme vakti.
MSÖ sancak gemisi son konsepti.
Geminin konsept görselinin son versiyonu. Bu görselin amacı 3D ve animasyon ekiplerine gemiyi oyunun içinde oluşturabilmeleri için gerekli tüm bilgiyi vermek. Konsept büyük oranda 3D’de oluşturuldu fakat mermer panellerin köşelerindeki altın süslemeler gibi şeyler sonradan Photoshop ile eklendi.
MSÖ sancak gemisinin oyun içindeki görüntüsü.
MSÖ Üniforması
Gemiden sonraki çalıştığım şey ise MSÖ portresiydi. Erken aşamada oyunda halihazırda bulunan bir türü kullanacağımıza fakat özel bir kıyafeti olacağına karar verilmişti, bu yüzden konsept çizimi yapmam gereken tek şey üniformaydı.
MSÖ üniformasının ilk tasarımları.
Bazı eskiz çalışmaları sundum. Stellaris’teki tüm portreler sağa doğru açılı olsa da kıyafetleri simetrik bir şekilde çizmeye karar verdim. Bu çizim sürecini hızlandırıyor ve genel olarak açı hakkında düşünmediğim için daha az düşünmeyi gerektiriyor. Gizemli görünen bir kafalık olmasını istediğimi biliyordum fakat daha mistik mi yoksa şirket temalı mı olmalı bilememiştim. Son tasarımda kıyafetin kendisi büyük oranda başka bir görselden esinlenildi ve yukarıda çizdiğim kask ise eklenerek üniformayı bir bütün hâline getirdi.
MSÖ üniformasının kabul edilen çizimi.
Çizim kabul edildikten sonra detay eklemeye devam ettim. Aynı zamanda erkek ve kadın versiyonlarına da ihtiyacımız vardı o yüzden bir versiyonunu daha oluşturdum.
MSÖ üniformasının son konsepti.
Bu aşamada konseptleri farklı bir sanatçıya devrettim ve kendisi boyama işlemini bitirip animasyon eklenmesi için hazır hâle getirdi. Tüm bu portreleri belli bir standarda getirmek ve oyunun tüm sistemleri ile düzgün çalışmaları için için bolca emek veriliyor. Son görselden ise oldukça memnunum.
MSÖ üniformasının son hâli.
MSÖ Diplomasi Odası
Tabii ki bu karakterlerin görüntülü konferanslarını yapacakları bir yere ihtiyacı vardı ve bu görev de bendeydi. Bu unsur oyundaki gördüğünüz son hâline kadar benim üzerinde çalıştığım bir şey.
MSÖ temsilcilerinin gemilerinden görüşme yapacağını hayal ettim fakat farklı bir yerde olma ihtimallerine karşın çok spesifik yapmamaya çalıştım. Her türlü, gemilerinin ve kıyafetlerinin tasarımlarından şaşalı bir salonun uygun olacağına karar verdim. Sahnenin nasıl görünmesi gerektiğine dair aklıma bir düşünce vardı. Bu yüzden ilk eskiz çalışmam genel hatları belli edecek şekilde oldu. İşe yarayıp yaramayacağını anlamam için yeterliydi.
MSÖ diplomasi odasının ilk çizimi.
Buradan sonra 3D’ye geçip tüm sahneyi oluşturdum, materyallere ve ışıklandırmaya özellikle dikkat ederek salona istediğim görkemi sağlamaya çalıştım. Ayrıca odanın üst kısımlarındaki sütunların daha da yüksekteki bir tavana tırmanarak görselin dışına çıkmasını sağladım, böylelikle bulunduğunuz alan göründüğünden daha büyük hissedilecekti. Salonun yanlarındaki büstler oynanabilen türlerden değil, insan dışında tabii, fakat First Contact’te başka yerlerde karşınıza çıkabilirler. Bunun hikaye paketindeki farklı unsurları birbirine bağlamanın eğlenceli bir yolu olduğunu düşündüm.
MSÖ diplomasi odasının 3D gelişimi.
Bu andan itibaren Photoshop’a dönerek son bir rötuş yaptım. Görebileceğiniz üzere duvarlar ve zemindeki parlak yansımalar kaldırıldı. Gerçekçi olsalar da son görselde fazla dikkat dağıtıyorlardı.
MSÖ diplomasi odasının son hâli.
Payback Olay Görseli
MSÖ ile alakalı yaptığım son görsel bu. Konsept çalışmasının yaptığım gemiyi bir sahnede gösterebilmek oldukça eğlenceliydi. Bazılarınız bu görüntüyü First Contact tanıtımındaki bir sahneye benzetebilir. Bu görselin daha önce yapıldığını söylemekten gurur duyuyorum!
Bu görsel için istenen şey MSÖ sancak gemisinin bir şehrin üzerinde göründüğünü resmetmemizdi. Geminin uzayda mı olması gerektiği yoksa şehre daha yakın mı olması gerektiğine dair bir kafa karışıklığı vardı. Kompozisyonu oluşturmak için ilk denemelerimi görebilirsiniz.
Payback olay görseli çizimleri.
A görselinin bir varyantını yapmakta karar kıldık. Çünkü hem gemiyi uzayda gösterebiliyor hem de bunu gezegendeki birinin perspektifinden yansıtabiliyorduk.
Bu görsel için bazı binalara ihtiyacım olacağını biliyordum. Onları oluşturmak için gerçek dünyamızdaki şehirlerin uydu görüntülerini basit geometrik şekillere yansıtarak oldukça gerçekçi binalar elde etmemi sağlayan yeni bir yöntem kullandım.
Uydu görüntülerini yansıtarak elde edilen binalar.
Halihazırda MSÖ sancak gemisinin 3D modeline sahip olduğum için uygun ışıklandırma ile buraya ekledim ve tüm unsurları Photoshop üzerinde birleştirdim.
Son görselde kullanılan 3D unsurlar.
Kendimce bir uzaylı dili uydurarak binalara canlılık katmaktan oldukça zevk aldım. Bunların çoğu oyun içi görsel çok küçük olduğundan görülemiyor fakat son görsele eklemenin yine de doğru olduğunu düşündüm zira öbür türlü “olmuş” gibi hissetirmiyordu. Son görselde geminin nasıl göründüğünden oldukça memnunum. Karanlık olan tüm kısımlar gökyüzünün mavisi ile kapanıyor, aynı gündüz aya baktığınızda karanlık yüzünü göremediğiniz gibi.
Payback olay görseli.
Pekâlâ, bugünlük göstereceğim havalı şeyler bu kadar! Okuduğunuz için teşekkürler ve eğer First Contact ile oynarsanız umarım görsellerimden zevk alırsınız!