Herkese merhabalar, Stellaris için yazılmış bir başka geliştirici günlüğüne daha hoş geldiniz. Bugün sizlere 2.1 “Niven” yamasından bahsedeceğiz, bu yama 2.0’dan sonraki büyük yammız olacak. Bu yamada odaklanılan kısımlara ve bu yamanın ne zaman çıkacağına dair tam olarak bilgi vermem mümkün değil ancak bu yamaya dahil bazı değişikliklerden bahsedebilirim. Bugün sizlere bahsedeceğim değişiklikler keşif, galaksi oluşturuluşu ve anomaliler üzerine olacak.Anomali Değişiklikleri
2.1’de anomalilerin çalışma şeklinde birçok değişiklik yapmış durumdayız. İlk olarak anomalilerin araştırılmasında artık “başarısızlık olasılığı” bulunmuyor. Anomalilerde başarısız olmanın ilginç tercihler hususunda oyuna pek bir şey katmadığını ve sadece oyuncuların canını sıktığını, çoğu zaman oyuncuların araştırmalarla bu başarısızlık oranını minimuma kadar indirip ondan sonra bu anomalilere baktığını farkettik. Bu gibi sebeplerden artık anomaliler başarısızlık oranına sahip değil, bunun yerine anomali araştırmaları artık anomalinin seviyesiyle araştırma yapan bilim adamının seviyesine göre belirleniyor, örneğin 2. seviye bir anomaliyi araştırmak için 2. seviye bir bilim adamı kullandığınızda bu durum hızlı bir şekilde gerçekleşirken, 10. seviye bir anomaliyi aynı bilim adamına verdiğinizde çok çok daha uzun bir zaman aldığını görebilirsiniz. Bu da kimi durumlarda daha becerikli bir bilim adamı edinmenin veya mevcut bilim adamlarınının keşifler yaparak seviye almalarını beklemenin daha uygun olabileceği anlamına geliyor.
(Not: Resimde gördükleriniz nihai değerler değildir, değişebilir.)
Bunla birlikte aynı zamanda situation log kısmına bir anomali takip penceresi yerleştirdik. Bu pencere keşfettiğiniz, ancak henüz araştırma yapmadığınız anomalileri sıralıyor ve buradan hızlı bir şekilde bu anomalilerle ilgilenebiliyorsunuz.
Hyperlane Oluşturuluşu
2.1 ile değişen bir diğer husus hyperlane ağının nasıl oluştuğu üzerine. Bu hyperlane yolları basit bir şekilde yıldızları birbirine bağlamak yerine artık “yıldız kümeleri” oluşturmaya yönelik bir çalışma prensibiyle işleyecek, bu durum harita üzerinde doğal bir şekilde stratejik olarak önemli geçit sistemleri oluşmasıyla sonuçlanacak. Bu geçit sistemleri aynı zamanda oyunda da geçit olarak kodlanmış durumda, bu da bu sistemlerde Leviathan vb. uzay canavarları olmaması ve yapayzekanın stratejik karar vermesini geliştirmemiz gibi şeyleri sağlamamızla sonuçlanıyor. Hyperlane bağları ayarı yıldız kümelerinin birbirine olan bağlarının seviyesini, bu geçit sistemlerinin ne kadar sık olduğunu belirliyor.
(Not: Resim final hali belirtmez, hala çalışmalar yapılıyor)
Bunla birlikte artık modcular ana hyperlena ağına bağlı olmayan sistemler ve yıldız kümelerini kolay bir şekilde oluşturabiliyor.
Yeni Yıldızlar ve Sistemler
Son olarak oyuna çok sayıda yeni sistem ve yıldız türü ekledik. İlk olarak oyunda artık iki yıldızlı veya üç yıldızlı sistemler olabiliyor. Bu sistemler farklı yapılarda olabilir ve genellikle sıradan, tek yıldızlı sistemlerden daha üst seviyede kaynaklar içeren gezegenlere ev sahipliği yapabilirler. Aynı zamanda oyuna kahverengi cüceler ve M sınıfı kırmızı süper devler gibi farklı yıldız türleri ekledik. Aynı zamanda artık sistemde bir asteroid kuşağından daha fazla kuşak olması mümkün, bunla birlikte çok fazla asteroide sahip ve mineral bakımından zengin sistemler oluşturduk. Son olarak bazı özel sistemler üst seviye kaynaklara sahip, ancak bu sistemlerdeki bu kaynaklara erişmek için burayı koruyan uzay yaratıklarını geçmeniz gerek.
Bugünlük bu kadar, önümüzdeki hafta sizlere L-Cluster adı altında daha gizemli bir şeyden sözedeceğiz. O zamana dek görüşmek üzere!
Stellaris’te Anomali Değişiklikleri, Hyperlane ve Yıldız Geliştirmeleri
Stellaris geliştirici günlüklerinde bu hafta anomalilerde yapılan değişikliklerden ve keşif geliştirmelerden bahsediliyor.