Imperator: Rome geliştirici günlüklerinde bu hafta 1.2 Cicero yamasında yapılan görsel değişikliklere değiniliyor.
Herkese merhabalar, Imperator: Rome için kaleme alınmış bir başka geliştirici günlüğüne daha hoş geldiniz.
Ben Carlberg, Imperator’da çizim şefiyim. Bugün sizlere Imperator’da 1.2 Cicero yamasıyla birlikte yaptığımız görsel değişikliklerden söz edeceğim. Aynı zamanda çıkış sonrası bazı eklemelerden de bahsedip bunlara dair bazı düşünceler paylaşacağım.
Yeni Arayüzler
Daha önceki geliştirici günlüklerinde bahsettiğimiz gibi oyunun arayüzlerini geliştirme üzerine efor sarfediyoruz. Bu efor 2D çizerlerimizle UX tasarımcılarımız arasında her ekranı daha kolay anlaşılabilir kılma amacıyla gerçekleştiriliyor. Aşağıda gördünüz eyalet arayüzünde gereksiz bilgileri çıkartıp, daha önemli bilgileri arayüze dahil ettik.
Bina ikonları netlik istediğimiz bir başka bölgeydi, daha önceki ikonlar küçüktü ve ne olduğu anlaşılmayabiliyordu. Oyuna yeni binalar eklerken ikon şeklinde anlaşılması kolay silüetler halinde yeni görseller oluşturduk. Bu yeni tarz görseller hem yeni eklenen yerleşim binalarında hem de şehirler ve metropollerin binalarında görülebilir.
Genel olarak oyundaki arayüzlerin daha net ve akıcı olmasını istiyoruz. Bu esnada olabildiğince çok bilgi sunmakla bu bilgilerin bir yığın halinde oyuncunun arayüzü kavramasını zorlaştırmayacak noktaya getirmesi arasında bir denge sağlamamız gerekiyor. Bu 1.2 ve sonrasında da sürekli geliştirmelerde bulunacağımız bir husus.
Azaltılmış Sis
Çıkış sonrası birçok oyuncu oyundaki sisin çok yoğun olduğundan şikayetçi olmuştu, öyle ki bu sisi komple kaldıran bir mod dahi yapıldı. Bu konuda hemfikiriz ve bu çerçevede oyunda göremediğiniz topraklarda beliren sisi azalttık. Aşağıda öncesi ve sonrası halinde değişikliği inceleyebilirsiniz.
Sis belli kamera açısında daha problematik bir hal alabiliyordu, bu konuda çalışma yaparak tüm yakınlaştırma seviyelerinde iyi görünmesini ve sadece uzak bölgelerde bir arkaplan rolü oynamasını sağladık.
Gelişen Medeniyetler
1.2 yamasında şehirlerde yapılan değişiklikler büyük şehirlerle sıradan yerleşimlerin haritada daha net görülebilmesini sağlıyor. Bu aynı zamanda şehirlerin büyüklüğünü ve medeniyeti dünya genelinde daha net farkedilebilir hale getiriyor.
Canlı Bir Dünya
1.1 ile birlikte oyuna dinamik obje adını verdiğimiz objeler eklemiştik. Bunlar kimi zaman inşa edilebilir harikalar, kimi zaman fırtınalar, volkan patlamaları vesaire olabiliyor. Antik çağın ilerleyişini ve doğanın tehlikeli unsurlarını bu şekilde oyuna yansıtıyoruz.
Gelecekte oyuna bu şekilde daha fazla unsur eklemek istiyoruz, tabii bu durum modcularımızın da oyuna ekleyebileceği şeyler açısından enteresan bir kapı aralıyor.
Martılar
Bazı oyuncuların farkettiği üzere oyundaki tüm limanların üzerinde martılar bulunuyor. Bu sadece bir görüntüden ziyade, aynı zamanda potansiyel liman bölgesini gösteren bir sinyal.
Derin su limanları inşa etmek bu çağda çok kolay değildi, Romalılar özellikle imparatorluk döneminde bunu yapmayı başarsa da diğer devletler liman inşa etmek için kendiliğinden oluşan derin su bölgesine ihtiyaç duyuyordu. Bu sebeple eğer bir bölge kolonileştirilmemişse, bu martılar doğal liman bölgesi olabilecek yerleri gösteriyor.
Geleceği Şekillendirmek
Gelecekte oyunun dünyasına imparatorluğunuzun hikayesini anlatan veya onları etkileyen unsurları gösteren daha ilginç öğeler eklemeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz fethederken keyif alacağımız yaşayan bir dünya oluşturmak. Bu kapsamda çalışma halinde olan, sizlere anlatmak için sabırsızlandığım çok şey var ancak onlar için biraz daha beklemeniz gerekecek.
Bu günlükten bu kadar!