Bu haftaki geliştirici günlüğünde Avustralya odak ağacı ve yeni teknoloji paylaşım mekaniği tanıtılmış.
Merhabalar, bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta yeni eklentimizi duyurduk : Together for Victory. Bu eklentide müttefiklere odaklanacağız ve geçtiğimiz hafta bu kapsamda size Kanada’daki değişiklikler hakkında bilgi vermiştik. Bu hafta sizlere Avustralya’dan bahsedeceğiz.
Avustralya Odak Ağacı
Avustralya fazlasıyla büyük bir odak ağacına sahip ancak bu odak ağacı büyük oranda seçimler yapmanızı gerektiriyor ve bu seçimler sonrası tabi ki odak ağacının önemli bir kısmı sizin için anlamsız bir hal alıyor. Avustralya odak ağacını dizayn ederken alternatif tarihte izleyebilecekleri yolları oyun içerisinde yapılabilir kılmak istedik çünkü oyunda bulundukları konum itibariyle rahatlıkla farklı bir yol izleyebilirler.Avustralya büyük depresyonun etkisi altında oyuna başlıyor, bu durum onların üretim kapasitelerinin düşmesine sebep oluyor. Bu düşüş küresel gerginliğin artışıyla seçilebilir hale gelen çok sayıda savaş odağı ile engellenebiliyor.
Politik olarak Avustralya farklı seçeneklere sahip, bu konuda ana ayrım İngiliz Milletler Topluluğu’nun bir parçası olarak kalmak isteyip istememeniz üzerinde şekilleniyor.
Eğer Avustralya Britanya’nın savaşında onun için asker göndermekten bıktığını düşünürse, karşısına yine farklı seçenekler çıkıyor. Avustralya isterse Amerika ile ilişkilerini geliştirerek Japonlara karşı kendisine bir destek arayabilir.
Öte yandan Avustralya Çin’deki komunistlere yardım ederek Japonya’yı bu yolla zayıflatmaya çalışabilir. Avustralya’nın devrime olan sadakatini gördükten sonra Sovyetler onları Komintern’e dahil edebilirler.
Tıpkı Kanada gibi Avustralya için de yeni portreler eklendi, şüphesiz ki amirallere sakal çok iyi gidiyor.
Teknoloji Paylaşımı
Bir önceki geliştirici günlüğünde Kanada’nın odak ağacında teknoloji paylaşımına yönelik çeşitli odaklar olduğunu farketmiş olabilirsiniz. Bu yeni mekanikle birlikte belli odaklar ve eventler sonrası aynı pakttaki ülkeler birbirlerinin teknolojisine katkıda bulunabilecek. Pakttaki bir ülke bir teknolojiyi tamamladığında o pakttaki diğer ülkeler o teknolojide bir bonusa sahip olacak ve o teknolojiyi daha hızlı araştıracaklar. İngiliz Milletler Topluluğu’ndaki bu durum herhangi bir kısıtlamaya sahip değilken, Amerika ile Britanya arasındaki Tizard Mission sadece elektronik ve radarlar konusunda etkili olacak. Bu paylaşımdan elde ettiğiniz bonusu arttırmanızın yolları mevcut, bazı ülkeler ise diğerlerine nazaran bu paylaşımdan daha az nemalanacaklar. Bundan ilerideki geliştirici günlüklerinde otonomi mekaniğini tanıtırken daha ayrıntılı bir şekilde sözedeceğiz.Zannediyorum oyuncular arasında Paradox DLC politikasına aşina olmayan kişiler var ve bazı şeylerin üstünden tekrar geçmek gerek. Paradox’ta her DLC’nin yanında bir bedava yama yayınlıyoruz ve bu bedava yamada oyuncular için çeşitli bug fixleri ve değişiklikler bulunuyor. Bu bedava yamaya DLC’yi almasanız dahi erişebiliyorsunuz. Together for Victory ile birlikte gelecek olan 1.3 Torch yamasında özellikle hava savaşlarında ve deniz savaşlarındaki birçok sorunu çözdük ve dengelemelerde bulunduk.
Haftaya Güney Afrika’dan bahsedeceğiz.