Crusader Kings III’te Eserler


Crusader Kings III geliştirici günlüklerinde bu hafta sarayda sergileyebileceğiniz eserlere dair bilgiler veriliyor.

Herkese merhabalar, bugünkü geliştirici günlüğünde Royal Court’ta karşılaşabileceğiniz, çalabileceğiniz veya yaratabileceğiniz eserlerden bahsedeceğiz. Taht odalarıyla birlikte, Crusader Kings oyunlarında ilk kez sarayın içini görebileceksiniz. Bunu bir fırsat olarak görüp, eserleri basit 2 boyutlu çizimler yerine sarayınızın görkemini yansıtan 3 boyutlu görseller olarak tasarladık.

Her zaman olduğu gibi geliştirici günlüğünde göreceğiniz içerikler halen yapım aşamasındadır.

Saraydaki Eserler

Sarayınızda sahip olduğunuz eserleri sergileyebileceksiniz, sergilediğiniz eser bir yastık üzerinde sergilenen küçük bir öğe olabilir, azizlerin kalıntılarını barındıran büyükçe bir kutsal emanet sandığı olabilir, oluşturulmuş veya ele geçirilmiş güçlü bir silah olabilir, bir heykel veya güzel bir mobilya da olabilir. Hükümdarınız ve misafirleriniz tarafından görülmek üzere bu eserleri sarayınızda belli bölmelere yerleştirebileceksiniz. Aşağıda sarayınızın yapısına göre farklı altlıklara sahip, nispeten küçük eserleri inceleyebilirsiniz.

Görsel
Pratihara Eğlence Kitabı

Görsel
Dikenli Taçtan parça barındırdığını zannettiğiniz bir kutu.

Görsel
Abbasi sarayından güzel bir vazo.

Görsel
Fildişinden yapılmış, içi değerli eşyalarla dolu bir kutu.

Orta Çağda Eser Tasarlamak

Oyuna pek çok farklı kategoride, farklı boyutta eser ekledik. Bu eserlerden bazılarını duvara dahi asabiliyorsunuz. Royal Court’ta bu eserleri oluştururken birkaç kademeden geçtik.

İlk olarak tüm oyunlarımızda olduğu gibi, dönemi esas alan, betimlediğimiz kültürlere ait tarihsel referans avına çıktık. Orta çağdan bu zamana kadar gelen bilgiler neticesinde bu kimi zaman kolay olabileceği gibi, kimi zaman da oldukça zor bir iş.

Görsel
Bu noktada bulabildiğimiz ve doğrulayabildiğimiz tüm görselleri ve tarihsel referansları değerlendiriyoruz. Yoksul bölgelerde dahi iyi görünen ve estetik olarak çekici tasarımlar ortaya çıkartmaya önem gösteriyoruz. Orta Doğu gibi bazı bölgelerde insanların tasvir edildiği heykel ve tablolar neredeyse hiç bulunamıyor veya çok nadir rastlanıyor, bunun dini veya kültürel sebeplerden olması durumunda diğer kültürlerde insanların tasvir edildiği eserler yerini çeşitli semboller veya desenler alıyor.

Görsel

Görsel
Güney Avrupa’dan mermer bir heykel ve İslami altın şahin.

Referans görselleri kullanmak oldukça kolay olsa da, görseli bulunan eserin esas halini de hesaba katmamız gerekiyor. Bugün fotoğraflanmış bir eser 800 yıllık dahi olabilir. Bu sebeple kirlenmeler, hasarlar ve eskimelerin ele alınması, öte yandan eserin “kullanılmışlık” hissini kaybetmemesi gerekiyor. Bir eser hükümdar ailesi tarafından nesiller boyu elde tutulup, o dönem içerisinde de antika sayılacak konuma gelebilir.

Görsel

Dinamik Öğeler

Sancaklar ve bazı diğer eşyalar hükümdarın kendi armasını taşımak üzere gölgelendirme desteğine sahipler. Aşağıda ana unvana göre belirlenmiş bazı bayrakları görebilirsiniz.
Görsel

Görsel
Bunların yanı sıra dokumalar da mevcut, giysi gölgelendirmesiyle benzer bir sistem uygulayarak ilginç desenler ortaya çıkarıyoruz, böylelikle sarayınızın taş duvarları da boş kalmamış oluyor.
Görsel

Görsel
Bugünlük bizden bu kadar, gelecekte yine saraylardan bahsediyor olacağız.

Yazar: Ali Alper Duman

Yayın Direktörü @ Strategyturk

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • Furkan: Yüzdelik olarak ne kadar yol aldınız acaba?
  • Yılmaz: 1.3.2 yaması ne zaman çıkar

KATEGORİLER

ARŞİV