Company of Heroes 3’te Yıkıma Genel Bakış #1

coh3-banner2.jpg

Company of Heroes 3 geliştirici günlüklerinin bu yazısında, bina yıkımlarının perde arkası anlatılıyor.

JohnT_RE :Sanat ekibimiz CoH3’te işlerin PATLAMASI için çok sıkı çalışıyor. İşte Yıkım’a dair iki bölümlük genel bakışın ilk bölümü. Baş Çevre Sanatçısı Patrick’in bugünkü yazısını paylaşıyorum!

Herkese merhaba, ben Patrick. Company of Heroes 3’ün Baş Çevre Sanatçılarından biriyim. Ekibimin odak noktası binaların yaratılması ve yıkılmasıdır.

Company of Heroes 3’te bina yıkımına neden olan çeşitli özellikler vardır. Binalarımızın bozulmamış hallerinde nasıl göründüğüyle gurur duysak da, onları havaya uçurmaktan da zevk alıyoruz! Bina yıkımına giden tüm zor işlerden bahsedelim.

Doğrudan CoH3’teki yıkıma dalmadan önce, zamanda bir yolculuğa çıkalım ve CoH serisindeki ilerlemeyi görelim.

CoH1 ve 2’de Yıkım

Company of Heroes 1 ve 2, yaşlarına rağmen yıkım konusunda zamanlarının ilerisindeydi. Bugünün ekran kartlarıyla başarabildiklerimizin çoğu CoH1 ve 2 zamanında imkansızdı. Ancak bugün gördüğünüz şeylerin çoğu önceki CoH oyunlarında da vardı. O zamanlar fizik hesaplamaları için gereken gücü karşılayamadık, bu yüzden benzer bir görünüm elde etmek için çok fazla duman ve ayna kullandık. Bütün bir binayı kırmak yerine, binalara delik açmak için şeffaflık haritaları kullanırdık. Başka bir örnek, kamera tabanlı FX kullanarak simüle ettiğimiz enkaz olabilir.

CoH3’te Yıkım

İnsanların CoH3’teki yıkım hakkında fark edecekleri ilk şey, bunun ne kadar gerçek hissettirdiği olacaktır. CoH1 ve CoH2, zamanlarının ötesinde yıkım içerse de, gerçek fizik enkazının avantajına sahip değillerdi. CoH3’te, geçmişte kullanılan FX enkazının aksine, gerçek geometrili enkaz parçalarıyla sonuçlanan bina çatlaklarını kullanıyoruz. Enkaz parçalarımızı daha gerçekçi kılan şey, sağlam mesh ile aynı dokuları korumalarıdır. Ama burada da durmadık. Sadece nesnelere ağırlık vermekle kalmayan, aynı zamanda tatmin edici bir yıkım hissi veren fizik de uyguladık.


Yapı malzemelerimiz yıkım sırasında da etkileşimlidir. Binalarımızın çoğunda bir tür tuğla veya taş üzerine birkaç kat sıva vardır. Bu doku katmanlarından en az üçü, yalnızca sıva ve tuğla katmanlarını değil, aynı zamanda kırık tuğla/taş içindekileri de ortaya çıkarmak için soyulacaktır. Bunu binanın hasarına eklemek daha gerçekçi görünen bir yıkım yaratır.


Fiziğe tabi olan gövdelerin de davranışları, enkazımızın bir parçasıdır. Bir havan topu bir çatıya çarptığında, enkazın bir kısmının çatıdan aşağı kaydığını ve binadan düştüğünü fark edeceksiniz. Ayrıca düşen bu enkaz, üzerine düştüğü askerleri öldürebilir.


Bina kaldırabileceği kadar hasar aldığında, harika bir bina çöküşü ve onun yerine enkaz benzeri bir bina ile ödüllendirileceksiniz.


Devam eden geri bildiriminiz için hepinize teşekkür ederiz! Bunların hepsi hâlâ Pre-Alpha ve cilalayıp tamamlamamız gereken birçok bina ve özelliğimiz var.

-Patrick

Yazar: Ali Alper Duman

Yayın Direktörü @ Strategyturk

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • Furkan: Yüzdelik olarak ne kadar yol aldınız acaba?
  • Yılmaz: 1.3.2 yaması ne zaman çıkar

KATEGORİLER

ARŞİV