Civilization VI’da Sümerleri Gılgamış Yönetiyor

Görsel

Gılgamış destanının ana karakteri olan Gılgamış’a dair pek fazla bir şey bilinmiyor. Destanda Gılgamış Uruk isminde bir şehrin kralı olarak tanıtılıyor, yarı tanrı yarı insan özelliklere sahip olan Gılgamış, destanda çeşitli ve tanrılarla hatta Nuh tufanından canlı kurtulmayı başarabilmiş bir bilgeyle tartışıyor.

Tarihçiler Gılgamış’ın gerçek bir insan olduğu konusunda hemfikir, destanda bahsedilen diğer kişilerin milattan önce 2800 ila 2500 yılları arasında bölgede gerçekten varolduğuna dair çeşitli referanslar mevcut. Sümer Krallarının Listesi ismindeki antik bir yazıtta Gılgamış’ın Uruk kentini 126 yıl boyunca yönettiği belirtiliyor.

Görsel

Özel Birim : War-Cart

Sümer şehir devletleri arasında sürekli bir şekilde savaş yaşanması bu şehir devletlerinin zaman içerisinde birbirlerine karşı üstün gelme hırsıyla yeni icatlar ortaya çıkartmasını sağladı. Bu icatlardan bir tanesi War-Cart. Bu savaş arabaları tahtadan tekerleklere sahipti ve genellikle balta veya mızrak taşıyan iki askere sahip olurdu. Her ne kadar bu savaş arabalarının varlığı tartışma konusu olmasa da, bu savaş arabalarının amacı günümüzde hala tartışma konusudur. Kimileri bu savaş arabalarının gerçekten savaşta kullanıldığını düşünürken kimileri sadece askerleri savaş alanına taşımak için kullanıldığını savunur.

Görsel

Özel Geliştirme : Ziggurat

Mısır kaba kaba piramitler inşa ede dursun, Sümerler çok daha hoş görünen Ziggurat isminde yapılar inşa ediyordu. Bu yapılara dair en erken kalıntıların milattan önce 3 bin yılına ait olduğu düşünülmektedir. Tabi ki bu binaların hiçbiri günümüze kadar gelebilmiş değildir, ancak bazılarının – özellikle Babil kentinde bulunan ve Marduk ismindeki bir tanrıya ithaf edilen Ziggurat’ın devasa boyutlarda olduğundan bahsedilmektedir. Hatta bir söylentiye göre bu Zigguratlar Tevrat’ta geçen Babil Kulesinin ta kendisidir.

Forum Konusu

Yazar: Ali Alper Duman

Yayın Direktörü @ Strategyturk

Henüz yorumlanmamış.

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • FADYORYA: 1 ve 2. oyun epic gameste, 3. oyun steam'de olursa immortal empires olmuyor değil mi? üçünün de aynı platformda olması gerekiyor
  • Wandervals: 1.14 Sürümü için yama güncellemesine ihtiyacımız var.

KATEGORİLER

ARŞİV