Age of Wonders: Planetfall’da Otonomlar

Age of Wonders: Planetfall’ın bu günlüğünde NPC taraflardan biri olan Otonomlar tanıtılıyor.

Otonomlar

CORE ile yönetilen İmparatorluğun acil durum robotları. Çöküş’ün ardından içlerindeki yedek işlemciler devreye girdi ve yüzyıllar içinde birleşerek yeni bir canlı toplumu geliştirerek kendilerine “Otonom” adını verdiler.

Otonomlar kinetik ve lazer silah gruplarına sahipler. Ana özellikleri belli birimleri güçlendirmek için birbiriyle bağlantı kurmaları.

Görünüşleri

Otonomların dizaynı biraz retorik, pek çok dairesel hatta sahip olduklarından diğer imparatorluk birimlerinden daha farklı gözükmekteler ve hepsi ya süzülerek ya da uçarak hareket etmekteler. İmparatorluğun çöküşünden bu yana ortalıkta gezdikleri için metal plakaları ve boyaları yıpranmış durumda. Sahip oldukları zeka kapasitesiyle orantılı olarak üstlerinde bulunan ışık sayıları da artar.

Ağ Sistemi

İmparatorluğun çöküşünden sonra sınırlı nöro-bağlantıya sahip Otonomların tamamı kendi bilincini geliştirdi ancak birlikte hareket etme duygusunu az da olsa bulunduruyorlardı. Ağ Kontrol Birimleri ve Gözetleyiciler sahadaki diğer Otonomları güçlendirirler.

Bağlantı Bonusları kullanıldığında ordudaki tüm Otonomlar güçlendirilmiş olur, bu bonus 3. seviyeye kadar çıkartılabilir.(Her Otonom birimi bu yetenekleri savaş başına 1 kez kullanabilir)

  • Seviye 1: +%10 isabet ve +2 arc direnci
  • Seviye 2: Ağ ile bağlanan birimler seviye 1 sersemletici vuruş kazanırlar
  • Seviye 3: %20 hasar ve menzili saldırılarda +1 menzil


Bir grup Otonom manzaranın tadını çıkarıyor.

Birimler

Koruycu: Menzili tarete sahip sevimli droidler. “Hedefleme Parametrelerini” Hesapla yeteneği isabet oranını ve kritik vuruş şansını %10 artırır. Ağ ile bağlanan tüm birimler de bu bonuslardan faydalanır.

Golem: Çok yönlü nöbetçi ve kitle kontrol robotu. “Taktiksel F.A.C.E” yeteneği hedefi güçlü bir sersemletici darbe ile vurur. “B.O.M.B” yeteneği ise komşu bölgelere hasar veren bir patlama gerçekleştirir.

Gözetleyici: Destek birimi. “Ağ Kurma” özelliğinin yanında ağ ile bağlamış tüm birimleri seviye başına 5 can iyileştirebilen bir yeteneğe de sahip.

Justicar: Polis, hakim ve cellatın tek bir robotta toplanmış hali. “Hedefi Yargıla” yeteneği tüm otonomların hedefe olan hasarını artırır. Cezalandırıcı Füzeler” ise yüksek darbe ve yıkıcı(engellere karşı %200 hasar) perkleri ile gerçekten cezalandırıyor.

Ağ Kontrolcüsü: İsminden anlayacağız Ağ Kurma özelliğinin yanında “Teknik Desteğe Bağlan” yeteneği bulunduğu konumda bir Otonom birimi çağırır. “Kalkan Koruması” ağa bağlanmış tüm birimlere 2 tur süresi olan 4 kalkan sağlar.

Otonom Şehri

Otonomların ana üslerinden otonom parçaları ve birimleri elde edebilirsiniz. Bunlardan en ilginci ise otonom olmayan birimleri de ağa bağlanmasını sağlayan Otonom Ağ Bağdaştırıcısı.

Otonomlara yakın bir yerde başladıysanız bu sevimli robotları görmezden gelmeyin yoksa duyacağınız son şey “İMHA ET” olabilir.

Yazar: Mertcan Elçi

Henüz yorumlanmamış.

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • FADYORYA: 1 ve 2. oyun epic gameste, 3. oyun steam'de olursa immortal empires olmuyor değil mi? üçünün de aynı platformda olması gerekiyor
  • Wandervals: 1.14 Sürümü için yama güncellemesine ihtiyacımız var.

KATEGORİLER

ARŞİV