Age of Wonders: Planetfall geliştirici günlüklerinde bu hafta Creator Engine’de yapılan değişiklikler anlatılıyor.
Herkese merhabalar, tech departmanından bazı haberlerle karşınızdayım. Planetfall’ın yapımında Creator Engine’i güçlendirmek için ciddi çalışmalarımız oldu ve bu günlükte sizlere yaptığımız değişikliklerden bahsetmek istiyorum.
Age of Wonders 3’ün çıkışından sonra yaptığımız ilk değişiklik 64bit’e geçmek oldu. O dönemler yaklaşık 3GB hafızayla tüm DLC içeriğini çalıştırmakta zorlanıyorduk ve modcular da bu kısıtlandırmayı tecrübe edebiliyor, yeni birimler veya modellemeler eklerken can sıkıcı durumlar yaşanabiliyordu.
Ardından görsellerde geliştirmeler yaptık. Ne tür bir aydınlatmanın Planetfall için en uygun olduğunu tespit etmek için önemli bir süre harcadık, ne kadar gerçekçi olmalıydı? Nasıl bir sanat tarzına sahip olmalıydı? Physical Based Rendering bazı güzel sonuçlar verdi ancak eşyaları biraz fazla mat gösteriyor, renkliliği azaltıyordu. Age of Wonders: Planetfall’da rengarenk gezegenlere sahip olmak istiyoruz, bu sebeple PBR’ın üstünde bazı değişiklikler yapıp istediğimiz hale getirdik.
Aşağıda arazinin görüntülenen eşyayı etkilemesi durumunu da inceleyebileceğiniz çeşitli ekran görüntüleri mevcut:
Aşağıda Planetfall ile Age of Wonders 3 arasındaki farkı inceleyebilirsiniz:
Bunların yanı sıra rendererda çeşitli çalışmalar yaptık, bu çalışmalar:
- Tam anti-alias desteği.
- Hafif gölge desteği.
- 4K çözünürlükler için optimizasyon ve arayüz değişimi.
- DirectX 11
- Çoklu çekirdek desteği.
Geliştirdiğimiz bir diğer sistem snapshot adını verdiğimiz araç. Age of Wonders 3’te tüm birim ikonlarının elle oluşturulması gerekiyordu bu da ciddi bir şekilde zaman harcamamıza sebep oluyordu. Planetfall’da birimlerinizi birim modlama sistemiyle geliştirebileceksiniz, snapshot renderer ile oyundaki birimlerin ikonları anlık bir şekilde oluşturuluyor ve örneğin birim modlamasıyla biriminizin görünümünü değiştirirseniz bu durum birimin ikonuna uygulanıyor, sadece büyük değişiklikler değil aynı zamanda oyuncunun rengi dahi bu ikonların değişmesine sebep oluyor.
Aşağıda kullandığımız araçlardan birinde Kir’Ko Frenzied birimini ve oyun içerisinde ikonunun nasıl göründüğünü inceleyebilirsiniz:
Kullandığımız araçlar üzerinde yaptığımız daha nice değişiklikler var, ancak bu konuda ilerideki günlüklerde de bahsedecek şeyler bırakmak istiyoruz. Önümüzdeki hafta sizlere savaş mekaniklerinden bahsedeceğiz, takipte kalın!