Imperator: Rome’da Kutsal Hazineler

Imperator: Rome geliştirici günlüklerinde bu hafta kutsal hazinelerden bahsediliyor.

Bu haftanın Imperator: Rome geliştirici günlüğüne hoş geldiniz.

Bugün geçen haftalarda yeni din arayüzünü tanıttığımız sırada bazılarınızın dikkatini çeken üç gizemli kutudan bahsedeceğiz.

imperatorcuk.png

Kutsal Bölgelere son derece bağlı olacak olan Kutsal Hazineler sistemi, Archimedes güncellemesinin bir parçası olarak sunulacak. Imperator: Rome’a sahip herkese bir genel hazine seti sunacağız. İlaveten, İçerik Paketi’nin bir parçası olarak bir hazine seti ve Yunan teması da sunacağız.

Kutsal hazineler dünyadaki kutsal bölgelerde var olacak ve antik dünyada var olduğu bilinen ya da varlığı kanıtlanamasa da saygıyla bahsedilen önemli eserleri temsil edecek.

Hazinelerin ne olmadığını belirtmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nesnelere doğada bulunan ‘büyülü’ şeyler olarak bakmaktan ziyade, aynı tanrılar ve kehanetlerde olduğu gibi antik dünyadaki inanç ve ayinlerin önemini vurgulamak istiyoruz. Hala daha arkeologlar tarafından antik çağlara kadar dayanan tapınak ve kutsal yerlerde bulunan kutsama ya da lanet yazıları ve oymaları, dinin gündelik hayatla neredeyse tam anlamıyla iç içe olduğunu gösteriyor.

Nasıl çalışacaklar?

Her bir kutsal bölgenin belli sayıda kutsal hazine yuvası olacak ve bu sayı yukarıda gördüğünüz din arayüzünde belirtilecek. Yuva sayısı, kutsal bölgenin ‘seviyesine’ göre belirlenecek ki bu seviye de mevzubahis bölgenin şehir statüsüne göre şekillenecek. Yerleşim yerleri bir, şehirler iki, metropoller ise üç esere ev sahipliği yapabilecek.

Hazinelerin benzersiz olduğunu düşünüyorum. Hazineler oyunun başında yaratılacak ve sınırlı sayıda olacak. Delfi Kâhini oyuna mangalın altına gömülü zakkumla başlıyor olsa da oyunda 100 yıl geçtikten sonra 45 tane mangal altına gömülmüş zakkum görmeyeceksiniz.

Hazineler bulundukları eyaletin içindeki tüm bölgelere değişkenle sağlanan bir etkide bulunacaklar. Bu etki kutsal bölgenin konumuna ve sahip olduğu şehir statüsüne göre değişiklik gösterecek.

Doğal olarak tüm yumurtaları tek bir sepete koymanın bir de dezavantajı var. Hazineler kolay yağme hedefi olduğundan kutsal bölgenin üzerinden geçen bir birlik tarafından tecavüze uğraması, bölgedeki tüm hazinelerin yağmacı ulusa geçmesine neden olacak.

Hazineler yalnızca panteonunuzun parçası olan tanrıları temsil eden kutsal bölgelere etkin olarak yerleştirilebilir. Seçimlerinize bağlı kalasınız diye kutsal bölge yağmalanmadan (din arayüzünden gerçekleştirmek mümkün) orada bulunan hazinelerinizi oradan alamayacaksınız.

Bunları biriktiremez miyiz?

Bir dereceye kadar biriktirebilirsiniz. Bu meseleyi birkaç farklı şekilde ele alıyoruz. Öncelikle, Başkent, Başkent Eyaleti ve Başkent Bölgesi çeşitli nüfus çıktı bonuslarının büyük çoğunluğunu kaybedecek. İkinci olarak, hazine yuvalarını şehir statüsüne bağlayacak olursak, maksimum yuva sayısına sahip olmak için bir eyalette dört metropole sahip olmanız gerekecek. Teorik olarak bu mümkün ama ağzına kadar dolu bir eyaleti beslemek oldukça lojistik bir mücadele vermenizi gerektirecek.

Bunları modlayabilir miyiz?

Kesinlikle modlayabilirsiniz. Zaman içerisinde karakterlerin de elde bulundurulan hazinelerden faydalanabilmesi için karakter etkileri üzerinde çalışacacağım. Not: Şu anda, ana oyunda kutsal hazine sistemini karakterler açısından geliştirmeyi planlamıyorum.

Önümüzdeki hafta Magna Graecia İçerik Paketi ile gelecek olan görevleri göstermeye devam edeceğiz. Ayrıca birkaç günlük önce çıtlattığım tanrı mekanikleriyle etkileşime girme üzerinde duracağız.

Yazar: H. Serhat Çavunt

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • Furkan: Yüzdelik olarak ne kadar yol aldınız acaba?
  • Yılmaz: 1.3.2 yaması ne zaman çıkar

KATEGORİLER

ARŞİV