Stratejist #5: Strateji Dünyasında Geçtiğimiz Hafta

Strateji dünyasında geçtiğimiz hafta yaşanan önemli gelişmeleri derlediğimiz Stratejist yazı dizisinin bu haftaki sayısında sizler için Total War cephesinden, Imperator: Rome’dan ve Civilization VI’dan haberlerimiz var.

Total War: Three Kingdoms Ertelendi

Total War serisinin Çin’in Üç Krallık dönemini konu alan önümüzdeki ana tarihsel oyunu Total War: Three Kingdoms’ın ertelendiği duyuruldu. Oyunun 7 Mart 2019’da çıkması planlanıyordu, yeni çıkış tarihi yaklaşık 2.5 ay sonra, 23 Mayıs 2019.

Yapılan resmi açıklamada oyunun ertelenmesinin ana sebebinin oyunun genelinde yapılan çalışmalar olduğu, amacın güzel oyun değil tamamlanmış bir Total War deneyimiyle kusursuz bir oyun sunmak olduğuna vurgu yapılıyor. Bu oyunun geneline yapılan çalışmalara örnek olarak muharebe alanında 2 dövüş animasyonu arasındaki geçişin daha akıcı hale getirilmesi veya küçük yerelleştirme değişiklikleri gibi küçük ayrıntılarda yapılan iyileştirmelerle büyük farkların yaratılabileceğine değiniliyor.

Three Kingdoms ile birlikte Total War oyunlarında yeni bir derinlik katmanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu sağlamak için oluşturduğumuz sistemlerin istendiği gibi çalışması adına ve sabırla beklediğiniz Total War deneyimini size gerçek anlamda sunmak adına biraz daha zamana ihtiyacımız var.

Total War

Açıklama metninde bu ertelenmenin oyunun ön siparişlerinde veya Warhammer 2 gibi diğer Total War oyunlarında herhangi bir etkiye sebep olmayacağı, ancak bu değişiklikle birlikte tarih olarak Three Kingdoms’tan sonra çıkması planlanan önümüzdeki Warhammer 2 eklentisinin artık Three Kingdoms’tan önce bir tarihe denk geleceği belirtiliyor.

Total War: Three Kingdoms’ta geçtiğimiz hafta içerisinde oynanabilir 11 başlangıç savaş lordunun dışında oyun içerisinde açılabilen 12. savaş lordu olarak Dong Zhuo tanıtıldı. Bu tanıtım yazısına ulaşmak için tıklayın.

Imperator: Rome’un Çıkış Tarihi Duyuruldu

Europa Universalis IV ve Hearts of Iron IV gibi strateji oyunlarının geliştiricisi Paradox Development Studio’nun antik çağ temalı yeni strateji oyunu Imperator: Rome için çıkış tarihi duyuruldu. Imperator: Rome 25 Nisan 2019’da çıkacak.

Bu duyuruyla birlikte oyunun fiyatı da açıklandı, normal versiyonu 61 TL, Deluxe versiyon ise 82 TL olmak üzere Steam üzerinden ön sipariş edilebiliyor. Ön sipariş eden oyuncular Epirus devleti için çeşitli birim ve gemi modellemeleri ve 6 yeni event içeren bir eklentiye sahip olurken, Deluxe Edition alanlar Hellenistic World isminde Mısır, Selevkoslar, Frigya gibi oyunda İskender’in generalleri tarafından kurulan ülkelere benzer içerikler ekleyen bir eklentiye sahip olacak.

Imperator: Rome’dan her Pazartesi günleri geliştirici günlükleri paylaşılmaya devam ediliyor, bunla birlikte çıkış tarihi yaklaştıkça Paradox oyundan içeriklerin sunulduğu yayın trafiğini yoğunlaştırmış durumda. Bunun bir örneği bu akşam başlayacak olan Developer Clash yayınları. Imperator: Rome’dan bu zamana kadar paylaşılan tüm geliştirici günlüklerine Imperator: Rome oyun sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

CivVIGS_Eleanor_heroblog.jpg

Civilization VI: Gathering Storm’da Son Lider Tanıtıldı

14 Şubat 2019’da çıkması beklenen Civilization VI: Gathering Storm’da son lider tanıtıldı. Akitanyalı Eleanor Civilization tarihinde ilk kez birden fazla uygarlığı yönetebilen bir lider olmasıyla ön plana çıkıyor.

Civilization VI: Gathering Storm oyuna iklim değişimi, doğal felaketler, tüketilebilir kaynaklar, mühendislik projeleri ve dünya kongresi gibi yeni mekaniklerin yanı sıra 8 yeni uygarlık ve 9 yeni lider ekliyor.

Akitanyalı Eleanor ile Gathering Storm’un uygarlık/lider listesi tamamlanmış oldu, oyuna eklenen yeni uygarlıklar ve liderleri şu şekilde: Macaristan (Matthias Corvinus), Maori (Kupe), Kanada (Wilfrid Laurier), İnka (Pachacuti), Mali (Mansa Musa), İsveç (Kristina), Fenikeliler (Dido), Osmanlı (Kanuni Sultan Süleyman) ve hem Fransa hem de İngiltere ile seçilebilen yeni lider Eleanor.

Eleanor’un “Sevgi Saltanatı” ismindeki özel yeteneği şehirlerindeki Great Worklerin yakındaki yabancı şehirlerin sadakat kaybetmesini sağlıyor. Sadakat kaybı sebebiyle başka bir uygarlıktan ayrılan şehirler en fazla sadakat baskısını Eleanor’dan alıyorsa bağımsız olmak yerine direkt olarak Eleanor’a bağlanıyorlar.

Oyuna sadakat mekaniği geçtiğimiz sene çıkan Rise & Fall eklentisiyle eklenmişti. Gathering Storm gibi 8 uygarlık ve 9 yeni lider içeren bu eklentide mevcut bir uygarlığa eklenen lider Hindistan için oluşturulan Chandragupta olmuştu. Strategyturk Rise & Fall incelemesine ulaşmak için tıklayın.

Yazar: Ali Alper Duman

Yayın Direktörü @ Strategyturk

1 Yorum Added

Join Discussion
  1. roni Şubat 20, 2019 | Yanıtla

    umarım daha iyi yerlere gelirsiniz sitenizin arayüzü süper reklamsız mükemel yani ama olmanız gereken yer maesef burası değil. BAŞARILAR

Yorumla

STRATEGYTURK

Strategyturk'te strateji oyunlarından haberleri, yama notlarını, geliştirici günlüklerini ve daha birçok içeriği Türk strateji oyuncularına Türkçe bir biçimde sunuyoruz. Aynı zamanda yeni çıkan strateji oyunlarının ve eklentilerinin incelemelerini yapıyor, bu oyunlara dair sürekli olarak içerik oluşturuyoruz.

Sosyal medya sayfalarımızı takip ederek strateji oyunlarındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Son Yorumlar

  • FADYORYA: 1 ve 2. oyun epic gameste, 3. oyun steam'de olursa immortal empires olmuyor değil mi? üçünün de aynı platformda olması gerekiyor
  • Wandervals: 1.14 Sürümü için yama güncellemesine ihtiyacımız var.

KATEGORİLER

ARŞİV